Nyheter

Nylansering av ytf2.no

Mandag 9. oktober 2017 ble nye ytf2.no lansert. Det siste halve året har avd. 2 hatt en betydelig aktivitet for å revitalisere ytf2.no. Avd. 2 har de siste årene hatt en nettside som har vært lite brukt. Deler av kritikken til den gamle nettsiden er at den var for statisk, det var lite bevegelse. Dette har avd. 2 tenkt å rette opp i, og nettsiden vil fra nå av være i hyppig utvikling.

 

 Idéen bak nye ytf2.no

Avd. 2 har mange tanker og idéer om videre fremdrift. En av idéene med nye ytf2.no er at nettsiden skal være et nyttig hjelpemiddel, hvor du lett kan finne det du trenger av ressurser på alt fra vervemateriell til lover og avtaler med mer. ytf2.no er optimalisert for å se bra ut både på mobil, nettbrett og PC. Arbeidet med å utvide nettsiden vil fortsette, og det vil også legges ned ressurser i å optimalisere arbeidet som allerede er gjort, slik at brukeropplevelsen vil bli bedre over tid. Det er et mål at nettsiden skal fremstå med friskt design, men samtidig fokusere på brukervennlighet og funksjonalitet ‒ både for nye brukere, medlemmer og tillitsvalgte.

 

Design målsettinger

Nettsiden er designet med et ønske om gjenkjennelighet ‒ det å ta vare på alt det gode YTF avd. 2 står for. På den annen side ønsker vi å balansere avd. 2's arv mot nyskapende, moderne og litt spennende design. Hovedlogoen er designet for å sikre gjenkjennelighet som en avdeling i Yrkestrafikkforbundet, mens den samtidig fremhever Avdeling 2. Hovedmenyen er inspirert av rødfargen i YTF-logoen, og grønnfargen i YS-logoen, og matcher fargene i logoen.

 

Endre bokstavstørrelse
Endre bokstavstørrelse

For å bedre brukeropplevelsen er det mulighet for å øke eller minske størrelsen på bokstavene. Denne funksjonen finner dere til høyre rett under hovedmenyen, den er markert med rød pil på bildet. A'en i midten gir normal bokstavstørrelse, A'en til venstre gjør bokstavene mindre, og A'en til høyre gjør bokstavene større.

 

Gå til toppenFlytende hovedmeny

Vi har valgt å la hovedmenyen være flytende, dvs. at den "løsner" og følger deg nedover på siden, når menyen normalt ville ha forsvunnet ut av synsfeltet. Det er med tanke på effektiv manøvrering hvis du skulle ha behov for å bytte side uten å måtte gå helt opp til toppen av nettsiden igjen.

 

Gå til toppen av siden 

YTF2's nye nettside har en funksjon for å gå til toppen av siden. I det mørke bunnfeltet, finner du en liten blå pil ned i høyre hjørne. Trykk på den blå pilen som er markert med hvit pil, så vil du automatisk bevege deg til toppen av nettsiden, praktisk hvis du er på bunnen av en lang side.

 

 

 

 Videre framover

  •  Det planlegges en innloggingsløsning for tillitsvalgte
  • Synliggjøre avd. 2 og arbeidet som gjøres i avdelingens område
  • Publisere saker som tillitsvalgte ønsker fokus på
  • Fokusere på det som skjer på i nærmiljøet og på avdelingene
  • Fungere som en kommunikasjonskanal for avd. 2 ‒ inkludert publisering av artikler på sosiale medier
  • Mer faglige artikler og informasjon

 

 

Om dere har forslag til saker til den nye websiden, ros eller kritikk, så ta kontakt med våre nettansvarlige på e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

Vi er der for deg når du trenger oss