Nyheter

Optimisme preget første dagen av YTFs 17. landsmøte. – YTF er et av få forbund i YS-systemet med medlemsvekst, påpekte forbundsleder Svein Furøy i sin åpningstale til landsmøte. Det er 170 delegater fra hele landet som har tatt turen til Bergen for helgas møte.

 

Åpningstalene

Ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen, var første taler. Ordføreren snakket om viktigheten av at infrastrukturen er tilpasset slik at yrkessjåførene kan gjøre jobben sin. Hun trakk frem utbyggingen av bybanen og innføring av rushtidsavgift som viktige for yrkessjåførene.

DSC05293 (1280x853)(Foto: Arne Danielsen)

Forbundsleder Svein Furøy tok over stafettpinnen, hvor han i sin tale snakket om viktigheten av en sterk og fremtidsrettet organisasjon. Furøy trakk frem trygge tillitsvalgte som en nøkkel for YTF, og sa i sin tale at forbundsstyret de neste fire årene ønsker å ha god opplæring og støtte av tillitsvalgte i fokus.

DSC05303 (1280x853)(Foto: Arne Danielsen)

YS-lederen Jorunn Berland kom til hjembyen for å tale til landsmøteforsamlingen. Berland fremhevet viktigheten av å følge utviklingen i samfunnet, og at sterke fagforeninger er nødvendig for å sørge for at utviklingen tar vare på menneskene som skal jobbe.

DSC05305 (1280x853)(Foto: Arne Danielsen)

I løpet av ettermiddagen i salen ble årsmeldingene og regnskapet for landsmøteperioden gjennomgått. Her ble det også vedtatt enkle vedtektsendringer, som stort sett var presiseringer og tekstendringer.

Kulturelle innslag

Avdeling 2 har gjort en god jobb med den kulturelle rammen til landsmøte. Åpningssangen av Marianne og Leif Østrem var Nystemten, som også kalles Bergens bysang.

YTF Åpning 055 (1280x853)

 

Vi fikk også besøk av buekorps fra Bergen, som hadde oppvisning ute i tradisjonsrikt Bergensvær. Etter en flott oppvisning ute kom guttene inn i salen, hvor Helge Myking fra avdeling 2 om hvorfor buekorps er viktig i Bergen – og påpekte at guttene i buekorpset tar alle beslutninger selv uten voksen innblanding.

BuekorpsBuekorps 2

 

Vi er der for deg når du trenger oss


 
Vi benytter informasjonskapsler (cookies) for å sikre grunnleggende funksjonalitet på nettsiden vår: